Image module

El bon policia

[teatre]
  • dissabte 26 de novembre 2022
  • 21:00 h
  • Centre Espai Escènic (Plaça del racó, 1 Castellterçol)
  • dirada 1 hora i 10 minuts
  • recomanat a partir de 12 anys
ENTRADES 12,50€

(sense cost de gestió afegit en la compra en línia)

El bon policia és una afilada comèdia de Santiago Rusiñol que en la seva estrena l’any 1905 va provocar un gran enrenou de crítica i no va deixar indiferent al públic de l’època.

115 anys després, la història de supervivència de dos amics en un temps (també) de crisi, l’amor i un seguit d’embolics hilarants tornaran a posar en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia. En un un joc que trenca totes les convencions, només dos actors interpreten tots els personatges de l’auca convidant a l’espectador a riure plegats del món que ens ha tocat viure.

L’obra té com a rerefons el malestar que caracteritza les societats “avançades”. Denuncia la manipulació del llenguatge i de la realitat exercida pel poder, especialment a través del seus mecanismes repressius i legitimats per l’Estat.
En aquesta nova versió de “l’humorada còmica” hi ha la voluntat de mantenir la bellesa del llenguatge popular i la parla del carrer: jocs de paraules, acudits i canvis de sentit.

Una humorada còmica per  lluir “el cuerpo”!

Fitxa artística

Intèrprets: Ricard Farré i Arnau Puig
Autor: Santiago Rusiñol
Música: Joel Riu
Producció: Marina Marcos / El Maldà
Ajudant direcció i producció:  Montse Farrarons
Versió i dramatúrgia: Ricard Farré i Arnau Puig
Assessorament escènic: Laura Aubert i Adrià Aubert
Escenografia: Enric Romaní
Il·luminació: Adrià Aubert
Vestuari: Carlota Ricart Amenós (monstruA)
Assessorament de moviment: Aida Llop
Fotografia: Sílvia Poch
Premsa: Ester Cànovas

 

Una coproducció d’El Maldà i les Decennals de Valls 2021.

La crítica ha dit:

Dir que Farré i Puig estan divertits és redundant. Aixequen un espectacle humorístic i entretingudíssim, que provoca un somriure només començar i que no desapareix fins setanta minuts després, quan arriba l’hora d’aplaudir. El muntatge se sustenta en un tercer element, imprescindible (tal com va passar a Les dones sàvies): l’escenografia, a càrrec novament d’Enric Romaní. (Oriol San, Núvol)

 

Un ejercicio tan divertido como actual que se gana la sonrisa y la complicidad del espectador como sus personajes, con simpatía, humildad y bonhomía. (Eduardo de Vicente, El Periódico)

 

El treball del duet és molt contagiós. Passant-s’ho bé, dient barbaritats, traspassen les ganes de riure’s i fer comèdia alhora que deixen algunes petites picades d’ullet d’actualitat. Enginyós grand guignol! (Jordi Bordes, Recomana.cat)

Per saber-ne més…

Trailer