Image module

El petit de Cal Eril

[música] presentació del disc N.S.C.A.L.H.
  • Dissabte 23 de juliol 2022
  • 21:00 h
  • Centre Espai Escènic (Plaça del racó, 1 Castellterçol)
ENTRADES 12,50€

(sense cost de gestió afegit en la compra en línia)

Suau com quan una espasa roent s’enfosa dins la neu, El Petit de Cal Eril s’ha consolidat com un nom clau de l’escena musical de l’última dècada. Amb un discurs únic i poc complaent ha aconseguit fidelitzar i guanyar nou públic en cada disc. Sempre en una recerca constant de canvi, sense importar-li les conseqüències, filant així un discurs propi i intransferible. Ara presenta el seu vuitè disc: “N.S.C.A.L.H.”, sigles que amaguen la frase “No Sabràs Com Acabarà La Història”.

En els darrers cinc anys, l’activitat d’El Petit de Cal Eril es podria resumir en un no parar, en un sempre endavant. Ha encadenat tres discos màgics: “La força” (2016), “∆“ (2018) i “Energia fosca” (2019). Ha tocat als principals festival i escenaris del país, però també en llocs remots i ocults on ha oficiat la seva particular bruixeria de la proximitat.

“N.S.C.A.L.H.” t’atrapa ja des de la icònica portada, un oli sobre tela que signa David de las Heras, artista que ha capturat l’univers Eril en una escena mística i amb tants detalls com la seva música. És la perfecta porta d’entrada a un disc que transita en la temporalitat de la història i la relativitat del temps. Quantes històries caben dins d’un instant? Quants moments hi ha dins del temps? Aquí tot és efímer i etern a la vegada.

El so característic de la banda s’obre a nous horitzons per eixamplar-los cap a angles inesperats. Línies de baix addictives, riffs de sintes voladors, melodies de veus espacials… Cada cançó té els elements per esdevenir alhora raresa i gran hit. Un disc deliberadament curt en minutatge però plural i divers en colors, canvis i moments, amb multitud d’estímuls imprevisibles, que apareixen només un cop i no es repeteixen. Com passa en tants moments en la nostra petita, minúscula i alhora irrepetible història. I és que, més que no pas un grup, El Petit de Cal Eril és una germandat còsmica.

En directe es materialitza en un nou espectacle que compta amb una instal·lació de l’artista lumínic David Giribet (Calidos360 i Hexxadom) i Albert Carreras (Nouled Studio), també responsables del memorable espectacle “La llum de totes les coses” estrenat el Grec 2019.

No deixeu perdre l’oportunitat de veure’ls perquè aquests moments “non tornerai, mai piú”.

Fitxa artística

Joan Pons, veu i guitarra
Artur Tort, teclats
Dani Comas, baix
Ildefons Alonso, bateria
Jordi Matas, guitarra i teclats

La crítica ha dit:

“El Petit de Cal Eril s’eleva i et porta dins la seva nau còsmica, travessant l’espai-temps, en un viatge carregat amb substàncies psicotròpiques virtuals, prop de galàxies on la música no tem l’experimentació, on els valents arrisquen i t’expulsen fora de la força gravitacional del mercat neoliberal, lluny, on la innovació disruptiva et porta a mons captivadors i insòlits.” (Paco Peris, Diari Públic 7/12/2021)

Per saber-ne més…

Videoclip de “Ploren les estrelles”

Joan Pons al +324 amb Xavier Grasset, presentant el disc N.S.C.A.L.H. 16/09/2021

Escolta com sona…

Escolta el disc a AppleMusic

Escolta el disc a Spotify