Image module

Els ocells

[teatre]
  • dissabte 24 de setembre 2022 (NOVA DATA!!)
  • 21:00 h
  • Centre Espai Escènic (Plaça del racó, 1 Castellterçol)
  • durada 1 h i 30 minuts
  • recomanat a partir de 12 anys
ENTRADES 12,50€

(sense cost de gestió afegit en la compra en línia)

Sinopsis

El jove empresari Pisteter i la seva companya Evèlpides no poden tornar a casa. Tampoc se’ls acudeix cap altre lloc on puguin anar a viure la vida còmoda, relaxada i lliure d’impostes que ells anhelen. La trobada accidental amb un innocent puput enmig del bosc els portarà a plantejar-se un canvi d’estratègia: i si renunciessin a la seva condició humana i es convertissin en ocells? O encara més: i si convencessin les aus del món per crear una nova societat basada en els principis fonamentals d’Individu, Propietat i Competència?

 

L’empresa no serà senzilla. Caldrà convèncer les masses amb un relat sòlid i apassionat, caldrà negociar amb vells poders que habiten el món des del principi dels temps – i que potser no estan disposats a que res canviï-, caldrà combatre amb mà de ferro la dissidència i, fins i tot, tenir una conversa cara a cara amb la Democràcia i el Capitalisme.

 

Els Ocells d’Aristòfanes va estrenar-se l’any 414 a.C. La comèdia explica la historia de dos atenencs adinerats que, farts de la ingerència pública en els seus assumptes particulars, abandonen el món dels humans i convencen els ocells de crear una nova civilització. La democràcia atenenca no ha complert encara cinquanta anys i Aristòfanes ja denuncia aquells que instrumentalitzen els problemes del poble per perseguir els seus objectius individuals. 2500 anys després d’aquella estrena, La Calòrica revisita Els Ocells per estudiar els mecanismes emocionals que fan funcionar el populisme neo-liberal i qüestionar-se els motius del seu auge a l’esfera internacional.

En aquest espectacle La Calòrica extreu el màxim potencial còmic dels seus components per crear una comèdia majúscula, excessiva, de vegades insuportable.

 

Fitxa artística

Dramatúrgia: Joan Yago

Direcció: Israel Solà

Intèrprets: Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López i Marc Rius

Escenografia, vestuari i il·luminació: Albert Pascual

Espai sonor: Guillem Rodríguez amb la col·laboració d’Arnau Vallvé

Caracterització: Anna Rosillo

Construcció d’escenografia: La Forja del Vallès i La Calòrica

Confecció de vestuari: Albert Pascual

Llum LED: L&D Lights 

Veus en off: Queralt Casasayas, Oscar Castellví, Arnau Puig, Clara de Ramon, Andrea Ros, Vanessa Segura, Júlia Truyol i Pau Vinyals

Fotografies de l’espectacle: Anna Fàbrega

Enregistrament de vídeo: Júlia Truyol

Cap tècnic: David Ribas

Producció executiva: Júlia Truyol

Una producció de La Calòrica amb la col·laboració del Festival Temporada Alta i el suport de la Sala Beckett.

La crítica ha dit:

¡Auténtico cabaret político! … esta obra, cañera, loca y trepidante al ritmo de música techno, nos hace reír y nos hace pensar.  (Toni Polo, El País)

Quatre actors magnífics interpreten prop d’una quinzena de personatges, tots ells amb una plasmació escènica admirable. (Ana Prieto, Núvol)

Reconeixements

Premi Teatre Barcelona 2019
Millor espectacle de petit format

Premi de la Crítica 2019
Millor actor de repartiment per Xavi Francés
Millor vestuari per Albert Pascual

Per saber-ne més…

Els Ocelles – Trailer